TAXE SI REGULAMENT 2021 BALTA CORATA 1
La intrarea pe balta , pescarii sunt rugati sa mearga la Administratia de pe dig , pentru a consulta si a primi flyerul cu Regulamentul baltii.
Achitarea bonului de acces la pescuit pe Balta Corata 1 presupune acceptarea Regulamentului baltii si Acordul pescarului de prelucrare  a datelor cu caracter personal.
Partidele de pescuit de zi pe Balta Corata 1 nu necesita rezervare. Cu peste 30 de hectare luciu de apa ,  si 5 km de mal cu aprox. 100 de locuri de pescuit ,  exista intotdeauna locuri suficiente pentru toti vizitatorii nostri. Inclusiv in week-end.
Partidele de pescuit pe timp de noapte sau de 24h  sunt permise doar in zona special indicata de catre Administratie si Paza si doar cu rezervare la numarul de telefon 0728 061 799.
 
PESCUIT RECREATIV CU RETINERE DE PESTE PE BALTA CORATA 1
 
Taxa de acces la pescuit pentru 12h cu retinere de 5 kg de peste este 150 RON
Taxa de acces la pescuit pentru 24h cu retinere de 10 kg de peste este 300 RON
 
Pe un bon de pescuit poate veni si pescui un pescar si un insotitor gratis. Insotitorul gratis poate fi DOAR sotia/partenera pescarului si/sau copiii pana in 14 ani. Orice persoana adulta in plus , plateste fie taxa de agrement ( fara drept de pescuit ) , fie un alt bon de pescuit ( daca doreste sa pescuiasca )
VIZITATORII IN SCOP DE AGREMENT ACHITA O TAXA DE AGREMENT IN VALOARE DE 30 RON/PERSOANA IN TIMPUL SAPTAMANII SI 50 RON/PERSOANA IN WEEKEND .
Vizitatorii care achita taxa de agrement pot beneficia in mod gratuit de bicicletele pe care Administratia Balta Corata 1 le pune la dispozitia vizitatorilor , pentru plimbari de agrement in jurul baltii. De asemenea , vizitatorii care achita taxa de agrement sunt invitati sa serveasca gratuit masa de pranz oferita de Administratia Balta Corata 1 , in fiecare zi de weekend.
Copiii pana in 14 ani pot veni si pescui gratuit pe bonul pescarului , cu una din cele 4 scule de pescuit ale pescarului titular de bon , fara a fi considerati insotitori.
Orice cantitate de peste retinuta in plus peste limita kilogramelor incluse in bonul de acces la pescuit se taxeaza cu 25 RON/KG/PESTE ( exceptie fac doar pestii din specia NOVAC care se platesc cu 10 RON/KG)
Este permis un singur juvelnic pe bon si ocuparea unui singur loc de pescuit pe un bon !
Pescarul trebuie sa fie obligatoriu echipat cu sac mare , textil , pentru pastrarea pestelui retinut.
Sunt admise maximum 4 scule de pescuit ( lansete si/sau undite ) pe un bon de pescuit.
In weekend ( sambata si duminica ) , toti pescarii , insotitorii lor sau persoanele care ne viziteaza locatia in scop de agrement  sunt invitate la masa de pranz oferita gratuit de catre Administratia Complexului Turistic de Pescuit Corata 1.
Pe un bon de pescuit se pot servi maximum 2 meniuri la masa de pranz.
Pescarul are dreptul sa retina , din ceea ce pescuieste , pestele inclus in bon . Daca retine peste in plus , achita in plus , conform Regulamentului.
Se pot retine de catre pescar doar exemplarele de pesti din speciile : crap , caras , ten , platica sau novac. Orice exemplare de pesti din oricare alte specii se elibereaza PE LOC si nu se pastreaza in juvelnic.
Exemplarele de pesti din specia CRAP si TEN se pot retine si pastra doar daca au greutatea peste 1KG  si pana in 3,5 KG.
Se poate pastra in juvelnic doar pestele care se doreste achizitionat.
Pestele pescuit care nu poate fi achizitionat conform Regulamentului sau nu se doreste achizitionat , se elibereaza pe loc si nu se pastreaza in juvelnic.
Este interzisa pastrarea in juvelic a unei cantitati mai mare de peste decat ceea ce se doreste achizitionata !
 
PESCUITUL IN REGIM C &R – fara retinere de peste
( PRINDE SI ELIBEREAZA) PE BALTA CORATA1
 
Taxa de acces la pescuit in regim C& R – 100 RON pentru 12h
Taxa de acces la pescuit in regim C&R – 150 RON pentru 24h
Pe un bon de pescuit poate veni si pescui un pescar si un insotitor gratis. Insotitorul gratis poate fi DOAR sotia/partenera pescarului si/sau copiii pana in 14 ani. Orice persoana adulta in plus , plateste fie taxa de agrement ( fara drept de pescuit ) , fie un alt bon de pescuit ( daca doreste sa pescuiasca )
Pescarii care aleg sa pescuiasca in regim C&R ( prinde si elibereaza ) nu au voie sa retina nici un exemplar din pestii pescuiti.
Juvelincul este interzis in partidele C&R.
Orice peste ranit grav sau omorat in timpul partidelor de pescuit C&R se achita pe loc : 30 RON/KG/PESTE pentru pestii pana in 3 kg si 50 RON/KG/PESTE pentru pestii mai mari de 3 kg
Este interzisa ocuparea a doua locuri de pescuit pe un singur bon de pescuit.
In zilele de week-end pescarul si insotitorul lui servesc masa de pranz inclusa gratuit in bonul de acces la pescuit.
CAMERELE DE CAZARE din Complexul Turistic de Pescuit Corata 1 se inchiriaza separat , conform detaliilor prezentate in pagina de Cazare
 
PONTOANELE  DE AGREMENT SI PESCUIT  se inchiriaza separat cu 50 RON/PONTON/12h ( Pontoanele sunt mochetate , si mobilate cu masa , scaune, umbrela sau sezlonguri. Se poate pescui de pe ponton doar daca pescarul detine echipament special de tip Rod Pod pentru sprijinul echipamentului de pescuit . Este interzisa infigerea oricarui tip de suport in ponton )
FOISOARELE SE OCUPA GRATUIT dupa regula primul venit , primul servit. Pentru grupuri de minimum 10 persoane care achita in avans minimum 5 locuri de pescuit se poate face rezervare in zona foisoarelor sau a pontoanelor. Plata celor minimum 5 partide de pescuit pentru rezervarea locului cu foisor se face in avans si nu este rambursabila in caz de neprezentare in ziua confirmata.
Partidele de pescuit de zi nu necesita rezervare. Locurile de pescuit se ocupa in functie de disponibilitate si preferinta dupa regula primul venit , primul servit.
Pentru cazare este nevoie de rezervare ferma in avans. Rezervarea se face la numarul de telefon 0723 659 709 sau pe email baltacorata1@gmail.com
Masinile pescarilor si vizitatorilor se parcheaza in parcarile  supravegheate video si pazite non stop , in zonele special amenajate ,  la Administratie si Restaurant ,  pe dig , in zona de agrement.
In situatia in care pescarii , cu acordul Administratiei  parcheaza masina la locul de pescuit , acestia sunt obligati sa se supuna unui control amanuntit al autoturismul la plecarea de pe balta. In cazul in care pescarii se simt deranjati de aceasta regula ,  pot parca autoturismul in parcarile special amenajate de pe dig , de la Administratie si Restaurant  , situatie in care care controlul autoturismului nu mai este necesar.
Pescarii sunt obligati sa pastreze bonul de acces pana la sfarsitul partidei de pescuit.
Sunt permise maxim 4 scule ( undite+lansete) pe un bon de pescuit.
Pescarilor care nu prind peste , Balta Corata 1 NU se obliga sa le ofere peste in baza bonului de acces la pescuit recreativ cu retinere de peste! 
Dubele nu pot stationa la locul de pescuit. Pescarii care vin cu dubele , vor parca in parcarea de pe dig , dupa ce isi descarca echipamentul de pescuit la locul ales.
ORAR DE PESCUIT PE BALTA CORATA 1
Orar partide de pescuit pe timp de zi 12h: 06:00-18:00. Partidele de pescuit de zi se incheie obligatoriu la ora 18:00 indiferent de ora la care si-a inceput pescarul partida.
Partidele de pescuit pe timp de noapte 12h ( 18:00-06:00 ) sunt permise doar in zona special indicata de catre Administratie ( sectorul din dreapta , de langa restaurant/dig ) si doar cu rezervare la numarul de telefon 0728 061 799.
Este interzisa intrarea pe balta pana in ora 06:00 , parasirea baltii inainte de ora 06:00 sau circulatia pe balta in timpul noptii. Accesul vizitatorilor la standurile de pescuit pe timp de noapte este interzis.
Partidele de pescuit de 24 h incep intotdeauna la ora 18:00 , si se incheie a doua zi la ora 18:00. Partidele de pescuit de 24h ( 18:00-18:00 ) sunt permise doar cu rezervare la numarul de telefon 0728 061 799.
Plantatul pe Balta Corata 1 este PERMIS și GRATIS !
Orice pescar care se respecta  trebuie sa aiba cantar , saltea de primire , juvelnic de plasa sau sac textil de primire si spray dezinfectatant ! In cazul in care pescarul nu este dotat corespunzator , acesta  poate inchiria de la Administratie : 30 RON/setul ( saltea +cantar +spray dezinfectant ).
Pe toata durata partidei de pescuit personalul Baltii Corata 1 are dreptul sa cantareasca juvelnicul pescarilor si sa intervina de cate ori prezentul Regulament este incalcat.
Nerespectarea cu rea credinta a Regulamentului in mod repetat  in timpul unei partide de pescuit, suspenda dreptul pescarului de a pescui cu alta ocazie pe Balta Corata 1.
Pescarii surprinsi ca pastreaza in juvelnic peste sub sau peste dimensiunea admisa , vor fi avertizati de doua ori. La a treia avertizare se anuleaza partida de pescuit.
Administratia are dreptul sa fotografieze orice exemplar de peste pescuit de pescari si sa foloseasca fotografiile in scop publicitar. Pescarii isi dau acordul pe loc , in momentul fotografierii , daca doresc sa apara in fotografii alaturi de capturile lor. Daca accepta sa se lase fotografiati alaturi de pestii pescuiti , implicit isi dau acordul ca pozele sa fie publicate in mediul online in scop publicitar.
Pescuitul la rapitor sau la bomba este interzis !
Pestii cu greutatea peste 3,5 kg omorati sau raniti grav in timpul partidei de pescuit se platesc pe loc cu 50 RON/KG )
Sustragerea de peste fara drept este infractiune si se pedepseste conform Codului Penal in vigoare. Pestii sustrasi se platesc pe loc cu 100 RON/KG in cazul in care sunt descoperiti la control. In caz contrar , pescarului  descoperit cu peste sustras fara drept , i se va elibera tot pestele in apa , i se va anula partida de pescuit si i se va suspenda dreptul de a mai pescuit pe Balta Corata 1. Se vor face publice toate fotografiile cu pescarii care sustrag peste fara drept.
Pescarul care semnaleaza Administratiei o incercare de sustragere de peste de catre un alt pescar , care se dovedeste a fi adevarata , primeste din partea Administratiei o partida de pescuit gratis . Identitatea pescarului care semnaleaza Administratiei incercarea de sustragere de peste nu va fi dezvaluita.
Pescarul care pescuieste exemplare de pesti din specia CRAP sau TEN + 10 KG primeste din partea Administratiei o partida de pescuit gratis in regim C&R .
Animalele de companie pe Balta Corata 1 sunt acceptate  doar in zona special indicata de catre Administratie si Paza si doar in conditiile in care nu creeaza disconfort celorlalte persoane aflate pe balta. Accesul cu animalele de companie in camerele de cazare sau in zona de agrement este interzisa.
Camparea cu corturi si rulote pe Balta Corata 1 este permisa si  GRATUITA !
 
Autoturismele pescarilor sau ale vizitatorilor , care au stationat la locurile de pescuit nu au voie sa paraseasca incinta lacului pe durata partidei de pescuit fara un control in prelalabil de catre personalul baltii. Nerespectarea acestei reguli atrage suspendarea dreptului de a mai pescui pe Balta Corata 1.
 
La sfarsitul partidei de pescuit, inainte de a parasi locatia pescarii trebuie sa mearga la Administratia aflata pe dig , pentru a li se cantari pestele si pentru a se supune controlului autoturismului ( daca au avut masina parcata la locul de pescuit) .
TAXA PLATITA NU SE RETURNEAZA PENTRU NICI UN MOTIV .
Balta Corata 1 este proprietatea privata a SC PISCICOLA CORATA SRL. Pescuitul pe Balta Corata 1 se face cu acceptarea respectarea Regulamentului afisat.
Pentru sugestii , informatii , sesizari sau reclamatii , va rugam sa va adresati Administratiei : tel : 0723 659 709 ; 0728 061 799
Va multumim si va dorim Fir Intins si Relaxare Placuta !
Cu prietenie ,
Administratia Balta Corata 1

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here